Erica Andersson

65 jaar, San Francisco, CaliforniŽ
Is professor in de psychologie en directeur van de afdeling Psychologie aan de Universiteit van San Francisco.
Was bijna begonnen met onderzoek aan het Karolinska Instituut tien jaar geleden, maar om verschillende redenen ging dat als een nachtkaars uit.
Heette 40 jaar geleden Eric 40, maar sindsdien is ze begonnen met de verandering van haar transseksuele persoonlijkheid.
- Ik wil er in het programma best over praten . Het helpt mij ook om mensen te kunnen helpen in dezelfde situatie.
- Alfred Nobel en de Dag Hammarskjold zijn mijn Zweedse favorieten. Maar ik heb er nog veel meer. Ik lees bijvoorbeeld alle romans van Henning Mankell.
 

Jason Blohm

49 jaar, Los Angeles, CaliforniŽ
Ik groeide op in Los Angeles onder slechte omstandigheden. Latino bendes domineerden de straten en zijn grote zus kwam terecht in die gemeenschap, wat resulteerde in drugsgebruik en gevangenisstraf.
Ze hebben geen contact, hij weet hij niet of ze nog in leven is. Is sinds kort single, omdat zijn ex-vriend niet uit de kast wilde komen uit vrees voor zijn familie. Werkt bij een verzekeringsmaatschappij.
- Zweden ... Ik hou van Ingrid Bergman, ABBA, Ace of Base, BjŲrn Borg, en Zlatan - Stefan Ishizaki. Het was leuk om met een Zweeds-Japanse spelers in Los Angeles Galaxy te spelen. Ik houd al van sushi vanaf dat ik vijf jaar oud was en het bedrijf waar ik werk is Japans.
 

John Burt

45 jaar, Herriman, Utah.
Hij is advocaat met een eigen praktijk. Zijn 18-jarige dochter wilde ook graag aan het programma meedoen, dus hij had last van zijn geweten toen hij een plaats kreeg aangeboden.
Hij is Mormoon, en trouwde voor de tweede keer. Hij heeft twee kinderen (18 en 13) van het laatste huwelijk, twee van de huidige (8 jaar en 20 maanden respectievelijk).
- Mijn kantoor behandelt alles van ondernemingsrecht tot strafzaken. Net als een advocaat in een John Grisham's romans. Het zal heel leuk zijn om mee te doen, maar ik verlies waarschijnlijk wel veel geld door niet te werken.
- Ik hou van ABBA, maar misschien moet u dat niet schrijven ...
 

Micka Cain

34 jaar, Cincinnati, Ohio
Groeide op in de sloppenwijken van Puerto Rico, waar haar ouders zendelingen waren. Is getrouwd met een Puerto Ricaan van wie ze twee zonen (4 en 6 jaar) heeft. Haar werk is  het schrijven over diŽten en fitness. Haar grote Zweedse favoriet is Ingvar Kamprad. Haar huis is vol met IKEA meubelen.
Een schokkende gebeurtenis in haar leven was dat ze de schietpartij in de school in Columbine, Colorado overleefde in 1999, toen 13 mensen werden gedood en nog veel meer gewond raakten.
- Het is nu 17 jaar geleden. Onlangs was ik op een herdenking. Zeer emotioneel. Die dag was het mijn geluk dat ik net iets eerder naar de klas ben gegaan. Was ik blijven zitten in het cafť, dan was ik doodgeschoten zoals mijn beste vriend.
 

Patrick Glass

30 jaar, Spokane, Washington
Is chef-kok, getraind in de Franse keuken, maar werkt niet in een luxe restaurant, maar kookt voor "duizenden" studenten aan een universiteit. Houdt van vissen, speelde vroeger hockey. Sinds kort single na een relatie te hebben gehad met een twintig jaar oudere vrouw.
- Mijn Zweedse idolen zijn Lars Lindgren (nu 63 jaar) en Mats Lindgren (nu 41 jaar). Lars speelde voor de Vancouver Canucks, dat NHL team speelt het dichtst bij waar ik woon. Mats was een aardige kerel die goed was op het ijs. Hij speelde ook in de Canucks en New York Islanders.
 

Anna Lopinto

25 jaar, Memphis, Tennessee
Groeide op in de Zweedse regio in Minnesota. Zij is de jongste van acht broers en zussen. Tegenwoordig woont ze in Nashville, Tennessee, en is een echte cowgirl. Rijdt op rodeo's en leert mensen zowel rijden als schieten.
- In haar kindertijd werd er veel gepraat over Vilhelm Moberg's boeken en films Utvandrar. En over Carl Larsson's schilderijen. Toen ik zes jaar oud was, kwam de Zweedse koningin op bezoek in het gebied, Dat vond ik geweldig.
- Mijn man, we zijn pas getrouwd, speelt gitaar in een land band met Tara Thompson als zanger. Wij houden allebei van 'First Aid Kit'.
 

Inger Romero

44 jaar, Temecula, CaliforniŽ
Vrome huisvrouw, hoewel ze in haar hart een leraar is. Verhuisde van San Diego om goedkoper te wonen na de economische crash van 2008. Omdat ze zich niet kunnen veroorloven om de kinderen (11 en 12 jaar) naar de christelijke privťschool te sturen, geeft ze ze zelf thuis les. Haar man heeft een eigen bedrijf vanuit huis.
- Ik ben niet zo dat ik de mensen mijn christelijk geloof wil opleggen. Ik kan overweg met zowel degenen die Mormonen zijn of met degenen die willen feesten in de avonduren.
- Mijn Zweedse favorieten zijn Ingrid Bergman en de persoon die de rits uitvond, Wat een geweldige uitvinding.
(Twee Amerikanen waren hiermee het eerst, maar de twee Zweedse Amerikanen Peter Aron Aronsson en Gideon Sundback hebben de uitvinding aanzienlijk verbeterd in de vroege jaren 1900).
 

Erik Seaholm

38 jaar, Austin, Texas
Werkt als vakleerkracht voor kinderen en jongeren met een handicap. Hij en zijn vrouw hebben twee kinderen, 2 en 4 jaar. De oudste heeft het syndroom van Down. Dol op Britse popmuziek  van Smiths, Morrissey, New Order en hij vindt dat Zlatan Ibrahimovic de beste is.
- Hij is mijn man. Mooie houding. Ik vind het jammer dat misschien hij misschien gaat spelen bij Manchester United, want ik heb altijd gehouden van de concurrent Manchester City.

Sarah Steinman

30 jaar, Minneapolis, Minnesota
Woont alleen in de grote stad in een groot huis dat ze gerenoveerd heeft met haar eigen handen, maar ze houdt ook van de natuur. Ze werkt onder andere als woestijngids. Ze leidt kanotochten voor jongeren met een problematische achtergrond. Ze is single en maakt graag lange ritten op haar motor, een Suzuki 650 cc.
- Ik houd van Zweden ... Ik luister veel naar Robyn en ik heb alle Stieg Larsson boeken uitgelezen, zodra ze uitkwamen.
 

Steven Swanson

35 jaar, Palm Springs, CaliforniŽ
Had een problematische jeugd. Zijn vader stierf toen hij nog maar vijf jaar was. Op de leeftijd van 17 jaar werd hij vader van twee tweelingen die te vroeg werden geboren en allebei overleden.
Na jaren van drugs- en alcoholmisbruik, keerde hij terug naar een beter leven dankzij zijn oom, een pastor in Oklahoma. Werkte lang als bewaker. Nu is hij een christen - en een MMA vechter!.
- Ik heb 14 keer gewonnen en 2 keer verloren, maar niet op zo'n hoog niveau. Ik werk eigenlijk meer als coach voor anderen in een sportschool.
- Het is misschien niet zo moeilijk te raden dat mijn Zweedse favoriet "The Mauler" is. Ik geloof en hoop dat hij weer terug kan komen op het hoogste niveau.
Ik houd ook van Reza Madadi. En Zlatan heeft diezelfde koele houding, zelfs als hij voetbal speelt.